miércoles, 2 de febrero de 2011

LLUMS D´ESPERANÇA: UNITS PER LA PREGÀRIA

Publicat en el Diari Menorca 1 de febrer 2011
Un any més entre el 18 i 25 de gener, els cristians de les diferent comunitats de Menorca, anglicans, protestants i catòlics, hem celebrat L’octavari o Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians.
Dia 19 i dins un ambient distens senzill i acollidor, ens reuníem amb una celebració ecumènica, a s’esglèsia evangèlica compartint plegats la Paraula de Déu, cants i pregàries, que convidaven a la reflexió personal. Uns moments, en que estàvem units pregant per una mateixa causa.
Varem recordar el Sr. Cots qui tenia un gran esperit ecumènic i, que cada any per aquestes dates, aportava el seu esperançador i petit gra d’arena, puntual al nostre Diari Menorca, amb les seves reflexions escrites. El Sr. Cots creia en la unitat dels cristians, per la que deia: “no ens hem de conformar en pregar nomes un cop a l’any per la unitat, sinó, que cal fer-ho cada dia de l´any”
Aquest acte de dimecres va concloure amb el compromís de intentar fer el que feien els primers cristians, fer el que ens deia el Sr. Cots, pregar, treballar, compartir, durant tota la resta de l´any.
El dilluns dia 24 la celebració de la pregària es va dur a terme a s’esglèsia de Santa Margarida des Castell compartint amb la comunitat dels cristians anglicans, també una estona de pregaria. Un celebració que va acabar amb un compromís compartit, de continuïtat de trobades durant la resta de l´any. Mirant de aprofitar festes com Nadal, Pasqua i Pentecosta, i recordant de bell nou l’esperit ecumènic i esperançador, que tenia el Sr. Cots i les seves recomanacions.
D’aquestes trobades ecumèniques val dir, que aquest any s’ha notat una predisposició i desig de continuïtat entre els participants, per seguir fent trobades i celebracions conjuntes, pel que podem dir hi descobrim, petits llums d’esperança.
Aquells perjudicis i actituds que anys enrere ens distanciaven, avui els cristians de base els tenim superats. El que cal ara, és que l’alta jerarquia faci el mateix, mirant de fer passes endavant amb fermesa i decisió.
“Però ha arribat l’hora, mes ben dit, és ara, que els autèntics adoradors adoraran el Pare en Esperit i en veritat”. Amb aquestes paraules Jesús contestava a la Samaritana, fent-li veure que lo que importa no és el lloc on es prega, sinó la predisposició i actitud amb que es fa. I, és amb aquesta predisposició i actitud que els cristians de les diferents comunitats de Menorca, ens hem trobat aquest dies units per la pregaria, amb el propòsit de trobar-nos més sovint.

Toni Olives Camps

No hay comentarios:

Publicar un comentario