jueves, 5 de febrero de 2009

Jo vull la Pau i tu...

Un any més em commemorat el dia de la Pau, una jornada de poca rellevància, des de les institucions polítiques, religioses i culturals, donada la importància que te o hauria de tenir. S´hauria de celebrar amb més ressò, sortint al carrer rebutjant tot allò que impedeix que el mon gaudeixi de aquesta Pau possible, des de les actituds i el compromís de cada dia, en el que ens hi tenim que implicar tots. Una Pau que és absent a molts països arreu del mon, que es i serà impossible, si se segueixen fabricant i venent armes, entre uns i altres països.

Per aconseguir la Pau, caldrà en primer lloc, acabar amb la gran injustícia social, eradicar d´una vegada per sempre, la fam en el mon. Amb els diners que es mouen dins el negoci de les armes, n´hi ha més que suficient per aconseguir-ho. A demés, aconseguir la Pau fent la guerra, matant i assassinant, és impensable i impossible.

El camí de la Pau ha de començar, en pactes seriosos entre nacions, de reducció de la fabricació d´armament, és més a pactes de compromís de destrucció de les armes. Un compromís què, en aquest moments pot sembla utòpic, però que des de la bona voluntat i el diàleg, es pot dur perfectament a terme.

Ajudarà també a aconseguir la Pau, el buscar l´equilibri i la distribució de bens i recursos, que permetin a cada ciutadà del mon, gaudir d´una alimentació bàsica, d´una atenció sanitària com cal, d´una educació integral, que els permetin desenvoluparse, com autèntics ésser humans amb tota la seva dignitat, sense que cap nació presioni ni sotmeti a cap altre.

Avançarem positivament cap a aconseguir la Pau, quan totes les ideologies i religions, deixin d´impossar i es limitin a oferir i servir a cada ciutadà, que es el seu deure, des del lloc que ocupen dins la societat.

La Pau però, l´hem de cultivar cadascun de nosaltres, s´ha d´iniciar al cor de la mateixa persona,- de cada persona -, estant en Pau amb un mateix, dins de l´entorn familiar, amb tots els qui ens envolten, per fer créixer l´espiral de l´amor que és l´unic que pot ofegar l´espiral de l´odi la violència i el mal.

Hem de voler aconseguí una Pau vertadera i duradora, des de la implicació i el treball de cada dia, no perdent mai de vista què, la nostre llibertat acaba on comença la de l´altre. Un factor molt important és també, la educació; eduquem per la Pau cada dia, dins de les nostres famílies, a les escoles, dins les institucions polítiques i religioses...

Per parlar seriosament de la Pau, no hauríem de perdre mai de vista un document força important, “la Carta de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948” que te plena vigència, però macada d´aplicació. A tots els centres docents, hauria de ser estudiada, comentada, debatuda, per el coneixement de l´alumnat i de tots els ciutadans.

Eduquem i cultivem els "Valors de la Pau", pel be de cada persona del mon, aportant cadascú el seu petit gra d´arena i tots plegats hu aconseguiren. "Jo vull la Pau i tu..."

Toni Olives

No hay comentarios:

Publicar un comentario