domingo, 25 de enero de 2009

ECUMENISME

NO, EL COMPROMIS D´UN DIA...
SINÓ, EL DE CADA DIA

El passat diumenge dia 18, començava la setmana d´oració per la unitat dels cristians i què culmina avui dia 25 buscant un espai i una estona, per pregar junts, els cristians de les diferents comunitats, anglicana, evangèlica catòlica... Així, ho anem fent any rera any, amb cual cosa que em sembla, que donem poques passes endavant i més be curtes.
Avui, els cristians de les comunitats cristianes aquí a Menorca, ens reunirem plegats una vegada més, per pregar, per la "unitat dels cristians", vull creure per tots ben desitjada. Però vull recordar les paraules de Jesús que ens diu què: "Ens cal pregar sempre i en tota ocasió", per lo tant em de fer-ho cada dia de pregar per la unitat; en les nostres celebracions de l´Eucaristia, en les celebracions del culte evangèlic i anglicà, en la nostre pregària personal... Jesús diu: "Demaneu, i se us donarà; cerqueu i trobareu; truqueu i se us obrirà..." (Mt 7,7). Preguem idò cada dia de l´any, amb fe i esperança i, agafem el compromís de fer-ho junts al llarg de l´any, amb constància i bona voluntat.
Que aquesta trobada ecumènica d´oració que avui fem, ens impulsi durant la resta d´aquest any, al compromís de trobar-nos més sovint, fent junts lectura de l´Evangeli, escoltant junts la Paraula de Déu, comentant i pregant junts, per després actuar i fer camí també junts, aquest únic camí dels cristians que ens marca l´Evangeli i que l´hem de fer sempre, deixant-nos guiar i il.luminar per l´ Esperit Sant. Si volem fer el camí sols, no arribaren en-lloc, ¡fem-lo junts!
A la pregunta que fan aquells dos deixebles a Jesús, quan li diuen: "Mestre, ¿on us allotgeu?" Ell els hi respon: "Veniu i ho veureu." (Jn 1,28-29).
Vulguem idò, seguir Jesús compartint junts l´Evangeli, la font on ens trobem amb Jesús. Que aquest sigui el nostre compromís d´aqest any, per avançar vers la meta que Jesús ens demana. "Que tots siguem u."

Toni Olives

1 comentario:

  1. Publicat el el full dominical número 1385 de la Diócesis de Menorca

    Toni Olives

    ResponderEliminar