viernes, 20 de marzo de 2009

El que no diuen els Experts


El perfil que ens donen des del Ministeri de la Igualtat, dels representants del Comitè d´Experts, que assessoren el Govern, sobre la nova normativa, de la llei de l´avort. És el de uns savis als que presenten com, "d´un alt nivell científic i intel·lectual", del que si és així, no tenen altre sortida que acceptar, que científicament la vida del ésser humà comença, al mateix moment de la concepció i que acceptar el dret a avortar dins el plaç que ells proposen, és anar contra el dret a la vida, i per lo tant una proposta anticonstitucional i que deixin d´inventar històries per intentar confondre la gent.

Dins aquest Comitè si és que hi ha metges i ginecòlegs, i si son tant savis ha de saber, que la missió dels professionals de la medicina, ha de ser vetllar per la salut i la vida del ser humà, treballant des de la responsabilitat, i la ètica que la filosofia de la seva professió els demana.

Davant un tema tan delicat, com és el del dret a la vida, potser el Ministeri per la Igualtat, s´hauria de plantejar si te raó de ser el continuar amb aquest nom, ja que per parlar d´igualtat, primer s´ha de donar oportunitat a tenir-la i aquesta només comença amb el dret de poder néixer.

Darrerament parlem molt sobre l´avort i potser n´hauriem de parlar més, quan les estadistques donen xifres de entre100.000 i 120.000 avorts a l´any dins l´estat espanyol, es per fer esborronar la pell.

És també molt alarmant, facilità a les adolescents que a partir dels 16 anys, puguin avortar lliurement, sense el consentiment dels pares, del que podem deduir fàcilment, de que molts de pares, ni s´adonaran de que la seva filla hagi estat embarassada, quan és en aquestes circumstàncies, és quan els pares han d´estar més aprop dels seus fills, per donar-los suport moral i efectiu.

Cal remarcar també, que dins aquesta proposta d´uns Experts que volen dur endavant aquesta nova normativa, segons ells en benefici i, per la llibertat de la dona. Amaguen i callen o no informen com haurien d´informar, sobre els risc, incidència i repercussió, que pot tenir un avort, per la salut de la dona. Un avort pot provocar greus hemorràgies, infeccions renals, perforació del úter, trombosis, esterilitat... Això no ho diuen, no els interessa, s´etimen més callar. Tampoc parlen del síndrome post avort, que provoca ansietat, depressió, sentiment de culpabilitat, desequilibri emocional... Aquí també callen i s´els a de demanar transparència i serietat, que es diguin les coses com realment son en totes les conseqüències, sense omissions que podem afectar greu-ment la salut de la dona.

Solucions alternatives, ¡hi tant! Hem d´obrir els ulls a la realitat ens hem d´adaptar a les circumstancies actuals, i revisar quina és la informació i educació sexual que donem. Donar la informació adequada sobre l´us dels preservatius i anticonceptius, per evitar embarassos no desitjats, per el mateix temps, evitar tants avortaments. Una educació que ha de conduir també a frenar i minva, la propagació de malalties, com la ja massa estesa del sida.

A aquest Comitè d´Experts li serà també convenient, confrontar la seva ideologia amb la ciència per decidir com actuar de manera coherent en la seva professió. I si no ho tenen prou clar, potser hauran d´estudiar el ”Manifest de Madrid” signat per un mil.lenar de reconeguts intel·lectuals que afirmen, el que inclòs els profans sabem -, de que la vida del ésser humà comença al mateix moment de la fecundació, amb tota la identitat genètica i singular de cada persona. Entre els signants del manifest, hi ha catedràtics i professors universitaris, filòsofs, ginecòlegs, científics, biòlegs, juristes, psiquiatres i pediatres, professionals a qui els avala la coherència i el zel a la seva professió, en pro de la salut i la vida.

A als Experts cal dir-lis que actuïn a partir de la ciència i no pas de la ideologia, en benefici de la societat.

Toni Olives Camps

No hay comentarios:

Publicar un comentario