miércoles, 23 de diciembre de 2009

PROJECTES FETS REALITAT: AMB UNA VISIÓ DE FUTUR

PROJECTES FETS REALITAT:

AMB UNA VISIÓ DE FUTUR

El meu interès per les coses de ca nostre, l´amor a la meva terra i l´apreci pels seus productes. Fa que busqui ocacions per conèixer de més a prop, el cultiu i la producció de certs productes.

Amb el meu atreviment i aquesta intenció i, equipat de la camera de fotos, bloc de notes i bolígraf, me vaig presentar a Sant Patrici. El propietari Sr.Lluís Casals, me va rebre amb tota amabilitat i atenció, contestant les meves preguntes i satisfent tota la meva curiositat.

La finca de s´Hort de sant Patrici, era una finca de explotació convencional d´unes 10 hectàrees, que com la majoria a Menorca tenia unes quantes vaques i uns quants porcs, i que en un moment donat se li buscaren altres alternatives. En els anys 1980-82 el Sr.Casals se especialitza en la elaboració de formatge artesà en les varietats de: tendre, semi curat, curat i vell. Uns formatges ben coneguts per la seva qualitat i peculiaritat, molt apreciat tant aquí, com fora de Menorca.

Visitar Sant Patrici permet veure com es procedeix a la elaboració del formatge a traves d´una zona envoltada de vidrieres, així com també poder visitar el Museu del Formatge. Una gran sala on a traves d´unes vidrieres, permet veure la cava de maduració i on també es fan degustacions. Un monitor de vídeo, reprodueix de manera continuada, el procés de elaboració del formatge artesà “Hort de Sant Patrici”

Optant per noves alternatives, en el any 2000 la família procedeix a la plantació de 2 hectàrees de vinya, amb les varietats de: merlot, cabernet sauvignon i sirah i, en el 2005 se elabora el primer vi. Un vi que surt al mercat amb el nom comercial de: “HORT”, el negre Merlot (monovarietal de la varietat), el negre Coupage (a partir de cabernet sauvignon i merlot) i un Rosat producte del sirah i el merlot amb el nom de Cayetana.

Seguint amb el projecte innovador, a partir del 2008, se elabora el primer oli d´oliva de la finca, fruit de la plantació de 89 oliveres. Un oli de agradable perfum, gust suau i que a on li notes la qualitat, és assaborint-lo simplement amb un pa amb oli, on li notes totes les seves qualitats o per trempar un bon enciam, tot un luxe pel paladar.

El mateix any a les cases del “lloc”, una construcció d´estil italià dissenyada pel pintor maonès Fernando Vives l´any 1919, es converteix en agroturisme que te per nom Ca Na Xini. L´exterior amb façana i safareig protegits es mantenen, amb el seu estat original. l´interor esta renovat amb un estil minimaliste, disseny de la mateixa família de la propietat.

L´hotel esta dotat d´un Hall, cuina i menjador, més 8 confortables habitacions dobles, amb un disseny molt agradable on predomina el blanc, que li dona una gran lluminositat i un to molt relaxant, pensat per complaure aquells clients més exigents.

Complementa el servei un jardí privat de 5000 m2, amb dotació de piscina, i on el verd de la gespa es combinem amb el de les alzines i la varietat de 14 palmeres entre d´altres plantes.

A la part sud trobem el Jardí d´Escultures, un jardí de 10.000 m2, inaugurat el 2003 en motiu del 1er Simposi Internacional de l´Art, amb el lema “Menorca Reserva de La Biosfera” . En aquest jardí, si poden contemplar unes espectacular escultures que expressen un llenguatge universal de l´art, fetes amb marbre de Carrara dut expressament per aquest esdeveniment.

Les escultures destaquen majestuoses enmig del verd del jardí. Escultures que varen ser esculpides a la mateixa finca de Sant Patrici per artistes procedents de: Mallorca, València, Itàlia, Corea, Egipte, Macael i Romania

A vegades ens debanem el cap per trobar un lloc original i tranquil i, us asseguro que avegades el tenim ben a prop i no el coneixem. És molt important conèixer i gaudir del que tenim a casa nostre, per desprès poder oferir-lo a tots aquells qui ens visiten.

Toni Olives Camps

1 comentario: