domingo, 21 de febrero de 2010

NOMÉS PER ALS MENORQUINS? ¡NO!

Publicat en el Diari Menorca 21/02/2010

És sorprenent la reacció de certs col·lectius polítics, entossudits en posar fre al turisme, en tots de mirar de facilitar el que vinguin. Potser és que aquests, gaudeixen d´un bon sou, vinguin o no turistes. Però ho vulguem o no, la nostre economia, depèn en gran part del turisme. Son moltes les empreses i comerços, que depenen de la temporada turística, per tirar endavant i mantenir uns llocs de feina. Per això no sé que pretenen aquests que voldrien que el Camí de Cavalls només fos pels menorquins, per por del risc de masificar-lo, fet que seria d´un bon símptoma, però que no crec que es doni.

No me puc imaginar, la ruta del Camí de Cavalls amb uns rètols que diguin: “D´us exclusiu pels menorquins” o, “Prohibit l´accés a turistes”, perquè tinc la sensació de que això és el que alguns voldrien i me sembla que ja és hora de oferir i promocionar de debò el que tenim, el que ens caracteritza, la nostre cultura el que ens identifica.

Penso que oferir al Camí de Cavalls com a reclam turístic és un encert. Crec, ho he dit altres vegades, que l´hem de dotar d´uns serveis bàsics mínims, per facilitar el recorregut. Com també contribuir a crear alguns llocs de feina, dotar-lo d´un servei de vigilància, neteja i manteniment permanents. Controlant el que es pugui pernoctar, - no acampar -, però sí facilitar a aquells que ho vulguin, poguer fer sa volta a Menorca d´una tirada.

A Menorca avui per avui, consider-ho que estem en condicions ja, d´oferir una ruta de vins, tenim un patrimoni arqueològic que molts voldrien tenir, tenim el Camí de Cavalls, i recordar que som Reserva de la Biòsfera i això, no ho podem amagar o guardar en un armari en vidres, sinó oferir-ho, com afegit al sol i platja que molts altres indrets també ofereixen .

Ho he dit també en altres ocasions, no penso que ens hagin de preocupar els excursionistes de la ruta del Camí de Cavalls, per ser aquells que busquen el gaudir de ple de la natura i per lo tant, la protegeixen i la defensen, son respectuosos amb ella.

Sempre que puc faig algun tram d´aquesta ruta, i me satisfarà molt coincidir amb vianants amb els qui no comparteixo l´idioma, però sí l´amor a la natura i això me és més que suficient. Sóc menorquí i vull convidar als qui ens visiten, a conèixer i gaudir del que tenim a Menorca.

Toni Olives Camps

1 comentario:

  1. Me sembla molt be el que dius, crec que és un reclam més per un turisme alternatiu.
    Sóm molts els que hi vivim del turisme

    ResponderEliminar