sábado, 14 de agosto de 2010

VIALS DE COMUNICACIÓ

Publicat en el Diari Menorca 13-8-2010
“Las carreteras sirven para comunicarse entre si las aldeas y ciudades, países y pueblos. Deben constituirse en vehículo de la amistad y la paz entre los hombres y no en caminos que llevan a la mutilación y la muerte” (Phil Bosmans). “Las Flores del Bien”
El recent accident de transit, que ha cegat la vida a dos ciclistes menorquins, ens hauria de fer pensar i reflexionar seriosament. Reuneixen les carreteres menorquines els requisits de seguretat necessaris, per el transint que suporten actualment? És freqüent trobar-se amb vehicles pesats o lents, autocars, camions, tractors... que obliguen a aguantar cua, perquè fer un adelantarment implica un risc. Potser s’hauria de re considerar la conveniència del desdoblament de la carretera general, afegir vials per el vehicles pesats o fer unes voreres més amples... Més val sacrificar metres de terreny, que no pas vides humanes. Un tema com per posar en mans de tècnics i experts amb la matèria, senesa interessos per enmig, particulars, politics o ecològics.
Per els conductors que ho som quasi be tots en un moment donat, la responsabilitat a l’hora de conduir. Lúcids, tenint en compta aquella frase de: “Si bebes no conduzcas”. Darrerament és noticia freqüent, la detecció de conductors que donen positiu en les proves de alcoholèmia i això és molt preocupant. Mai hem de posar en jos les nostres vides, així com tampoc les dels altres.
Les carreteres no son vials de competició, ni per fer demostracions de velocitat. Les carreteres son per arribar allà on volem anar. Per lo tant, més val no corre hi arribar tard, que corre i no arribar mai o, el pitjor, no deixar que els altres arribin. Per be de tots, carreteres segures i conductors responsables. ¡Tots els accidents sobren!

Toni Olives Camps






No hay comentarios:

Publicar un comentario