martes, 4 de enero de 2011

CATARACTES O MIOPIA...

Publicat en el Diari Menorca 3 gener 2011
Desconec però me preocupa, com te la vista el President del Govern? Desconec de com veu el panorama del país? Si el contempla, és clar! Perquè comencem el 2011 amb una taxa d’atur del 20%, una taxa de desocupats alarmant, molts dels quals sobre viuen o mal viuen amb els 426 € del PRODI i que ara deixaran de percebre. Deixaran de percebre també el xec Bebe de 2.500 € d’ajut familiar per naixement d’un infant. A els jubilats, ens han congelat les pensions. Vegem com moltes empreses tanquen les portes, al no poder fer front a les despeses financeres. Molts han perdut els pisos que havien comprat, al no poder fer front a la hipoteca.
Comencem un nou any amb retalls i restriccions per tots els costats, però el més greu és l’encariment del nivell de vida. Encetem el 2011 amb un augment de les tarifes elèctriques d’un 9,8%, d’un 3,3% el gas butà, mitjans de transport públic. De ben segur que prets o tard veurem pujar les hipoteques, així com els aliment de primera necessitat. I jo me demano, és així que el President del Govern, ens vol treure de la crisi, quan milions de ciutadans han perdut tot el seu poder adquisitiu?
En aquest moments tinc els meus dubtes, de si el President veu els problemes, tinc por de que no pateixi de cataractes o de miopia i, en aquest cas s’hauria de fer mirar la vista per veure-hi clar, i s’adonaria que esta duent el país a la bancarrota, a la pobresa, un país que se anirà envellint cada vegada més... és urgent crear llocs de feina, que aquest milers de desocupats puguin accedir a una feina i un sou digne. És necessari donar suport a les famílies, sobre tot amb infants petits i edats escolars. Només quan els desocupats tinguin feina, augmentarà el consum, i serà quan se començarà a dinamitzar la economia. Però mentre tants de ciutadans i ciutadanes depengin de Càritas o d’altres institucions humanitàries, no tan sols no avançarem sinó que ens anem per enrere. Hi haurà empreses que continuaran tancant.
Sr. Zapatero, miris la vista, procuri de veure-hi clar, potser necessita ulleres, per be seu i per el de la societat. Per be seu perquè la societat ja no confia amb vostè. Per la societat, perquè necessita d’una política social justa, sobre tot per els més desfavorits, perquè es sentin més protegits i atesos com sa mereixen.
Com ciutadà he de reconèixer que no ho te gens fàcil, però les mesures adoptades, no crec que siguin les més adequades. Miris el panorama, consulti i, si és necessari demani ajut, però no a aquells que ja no els hi queda res, sinó a aquells que el pugin ajudar de debò, encara que no pensin com vostè.

Toni Olives Camps


No hay comentarios:

Publicar un comentario