viernes, 9 de enero de 2009

HA PERDUT L´HOME EL SENY...

Avui en dia i gràcies a les noves tecnologies,és possible presenciar en directe, el naixement d´un infant a través de la televisió, un fet extraordinari de la naturalesa. En cada infant que neix, entre en el nostre mon, una vida única i irrepetible, una vida què, tot i que saben quin és el seu procés i el seu desenvolupament, mai deixarà de ser un misteri. Es per això, que cada vida humana, cal que sigui admirada, respectada i, tenim la obligació de protegir-la, defensar-la, i estimar-la, denunciant tot allò que atempti contra la seva dignitat.
Aquestes mateixes tecnologies però, ens mostren també en directe, el pitjor de l´ésser humà, l´odi més cruel que surt del seu interior, la capacitat salvatge, per destruir i matar els seus consemblants.
Les imatges que avui ens arriben, a través de la televisió, dels bombardejos dels israelians contra els palestins, fan esborronar la pell; l´home enfrontat contra l´home es un indicador de que qualque cosa molt seriosa va malament, que s´ha perdut la capacitat de diàleg, que l´home ha perdut el seny i actua baix l´impuls fanàtic o de ments malaltisses que el deixen fora de control... Que el veí palestí provoqui, no és pot solucionar ni justificar, una barbàrie com la que s´està duent a terme.
Si no volem que el nostre mon es convertesqui en un caos total, s´haurà de tallar aquesta espiral de violència, terror i mort, proteguint amb tots el medis, la vida de la humanitat i del planeta. Per tant caldran pactes i compromisos entre nacions per frenar i reduir la fabricació i tràfec d´armes, arreu del mon, fomentant sobre tot el diàleg, que és l´unic que diferencia els humans dels altres vivents, però en que s´haurà de demostrar, la seva eficàcia.
Optem aquest 2009 per l´any de "la Vida" i no el de "la Mort", per el be de la humanitat i l´unica arma eficaç és el diàleg.

Toni Olives

No hay comentarios:

Publicar un comentario