viernes, 23 de marzo de 2012

matrimoni i família

full dominical Església de Menorca 16.10.12


UN PROJECTE ENTRE DOS

Llavors el Senyor Déu digué: “No és bo que l’home estigui sol: Li faré una ajuda que li faci costat”. (Gn 2,18).
El matrimoni és l’engranatge on de la complementarietat de l’home i la dona, neix i s’estructura la família, fruit de l´amor compartit. És el sagrament podem dir, instituït pel mateix Déu Nostre Senyor... El matrimoni és un projecta entre dues persones, - home i dona -, que s’estimen i desitgen viure i compartir la seva vida, ordenada a la procreació, i a formar una família, amb la acollida dels seus fills.
Avui però, el concepte de matrimoni que les persones tenen; de l’amor, la sexualitat, la fidelitat conjugal, o a la família, s’ha devaluat hi fins i tot banalitzat, emprant el nom de matrimoni per altres unions, que res tenen a veure, amb la realitat matrimonial i familiar.
El matrimoni és una vocació, on home i dona es comprometre’n a compartir, l’amor real i desinteressat, amb una aliança de fidelitat permanent, acceptan-se l’un a l’altre amb les seves qualitats i imperfeccions. Per això caldrà, enamorant-se i alimentant l´ amor cada dia. Casar-se, no consisteix en la celebració d’un sagrament, i ja està; celebrar un bon banquet, un bon viatge de noces... Casar-se, és celebrar cada dia el matrimoni i, viure cada dia el compromís i el goig de viure plegats.
L’amor si no el cultivem es mor, és com es plantes que les hem de regar un poc cada dia.

Toni Olives

No hay comentarios:

Publicar un comentario