sábado, 16 de enero de 2010

PER COMENÇAR EL DIA...

Dia 18. “Ningú no apedaça un vestit vell amb roba que encara no ha estat rentada; el tros nou s´eduria part del vell i l´esquinç quedaria pitjor: Tampoc ningú posa vi nou en bots vells: el vi rebentaria els bots i es perdrien bots i vi” ( Mc 2,18-22).

No acostumem el fer apedaçats, canviem els vestits vells per nous. Això mateix ens cal fer amb el nostre interior. Canvia el nostre cor vell, per un cor nou obert a Déu i els altres.

Dia 19. “El repòs del dissabte ha estat fet per l´home, no l´home pel repòs del dissabte. I per això el Fill de l´home és amo fins hi tot del dissabte.” (Mc 2,23-28).

Dia de repòs dedicat de manera especial a donar lloança i glòria a Déu. Dia que aquí es refereix a el nostre diumenge.

Dia 20. Jesús digué a l´home que tenia la ma paralitzada: “Posta al mig.” Llavors els preguntà: “¿Que s´ha de fer en dissabte, fer el bé o deixar de fer-lo, salvar una vida o deixar-la perdre”? (Mc 3,1-6).

Per Jesús la dignitat de les persones, sempre estava per damunt de qualsevol llei, per damunt de la mateixa religió.

Dia 21. Jesús alçà els ulls al cel i pregà dient: “Pare sant, amb el vostre poder, guardeu els que vos meu donat, perquè siguin u com ho som nosaltres:” (Jn 17,11b-19).

Jesús ens mostra el seu desig d´unitat pregant al Pare. Que sigui aquest també el nostre desig i hi posem els medis al nostre abast.

Dia 22. Jesús pujà a la muntanya, cridà els qui va voler, i ells hi anaren.” (Mc3,13-19).

Els batiats hem estat inserits a Jesús per l´Esperit. El ens crida a seguir-lo. El deixebles hi seguiren. Hi nosaltres...?

Dia 23. Jesús entrà a casa amb els deixebles i tornar a reunir-s-hi tanta gent que no els quedava temps ni de menjar. (Mc3,20-21).

Jesús contagiava amb el seu missatge, atreia a la gent cap a Ell. Si som els seus seguidors... Perquè tenim les esglésies buides? Ens ho haurem de contestar!

Dia 24. “L´Esperit del Senyor reposa sobre meu, ja que ell m´ha ungit per portar la Bona Nova als desvalguts, a proclamar als captius la llibertat, als cecs el retorn de la llum, a deixar en llibertat els oprimits, i a proclamar l´any de gràcia del Senyor.”

(Lc 1,1-4;4,14-21).

També els cristians, hem estat ungits pel baptisme, i som cridats a ser portadors de la Bona Nova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario