martes, 1 de septiembre de 2009

UN MONUMENT A L´ART URBÀ O, ESPERANT QUE S´ESFONDRI...

El rebedor d´un casa, sol ser el mirall del seu interior. L´entrada quasi sempre es el reflexa de la resta de la llar. Igualment l´entarda d´una ciutat, ha de ser la tarja de presentació, del que trobaran en el seu interior.

Primer me vaig aturar, vaig observar des de diferents àngels i vaig aprofitar per fer unes fotografies, com no més per tenir un record, o perquè no, participar en qualque concurs.

I es que passant per davant el que va ser, hospital militar “ General Cuesta Monereo “, un d´aquests matins abans que surti el sol, me vaig delectar contemplant el que, mes que res, és un monument a l´art urbà, on els qui es dediquen al “graffitis”, hi han estampat la seva firma tot jugant-si la pell. Però al manco, aquests fenòmens de l´art urbà, han sabut donar una utilitat a un edifici abandonat, al que no s´ha li ha sabut donat utilitat abans que s´esfonfri.

Les entrades a la ciutat de Maó, i sobre tot la principal; entenent per principal la que prové de l´aeroport, per ser per on accedeix més gent a la nostre ciutat, haurien d´estar més presentables. L´entrada principal hauria de ser com el rebedor de casa, la tarja de presentació de la resta de la nostre ciutat, que per cert també necessita un bon repassó, com granar més la fullaraca que tiren certs arbres, que és una vertadera porqueria.

Penso que es podrien embellir més les entrades a Maó, com també el seu interior, donant una imatge més acollidora i atractiva, fent honor a l´enunciat que porten alguns vehicles de neteja de... “ Maó la mar de neta “.

Vull insistir en que, l´accés principal a Maó, es mereix una atenció especial i no deixar-la amb l´estat en que esta.

I als qui es dediquen a l´art urbà, que de cap manera vull excloure, ni despreciar, potser s´els haurien facilitar alguns indrets, amb murs o blocs de formigó, on poder explaiar-se amb l´art del “graffitis” sense necessitat de jugar-se el físic. Amb allò de tenir un lloc per cada cosa i. cada cosa al seu lloc.

“ Maó la mar de neta, “ és clar que si... Hi ha prou papereres i cendres per el fumadors, als nostre carrers ? I nosaltres els ciutadans, tenim prou responsabilitat i educació cívica per no embrutar ? Tots tenim responsabilitats. Que cadascú assumeixi la seva.

Toni Olives Camps

No hay comentarios:

Publicar un comentario