viernes, 1 de julio de 2011

NOMÉS PERSONES

Publicat en el Diari Menora 25.5.2011

“Salgo a la calle y no veo personas de izquierdas ni personas de derechas, sino solo personas.” (Phil Bosmans) “Las Flores de Bien”.
Quan algú triomfa o te algun premi, - podria ser el cas del PP. -, acostumem donar la enhorabona. Jo els vull obsequiar amb aquest paràgraf de Bosmans que des de que fa un grapat d´anys, m’han ajudat a veure les persones d´un altre manera; no pel que tenen o representen, sinó, pel que son.
A les persones no les hem de valorar pel color, per la llengua, per la ideologia o religió, sinó pel que son, “PERSONES”. Persones amb majúscules, igualtat de drets i d’oportunitats. Persones que no pel fet de tenir un càrrec important ha de gaudir de privilegis. Persones conscients de que anem en un mateix vaixell i que ens cal remar tots a una en la mateixa direcció.
Hem vist com s’ha produït un canvi radical en aquest 22-M. Per qualque cosa serà, cadascú que en faci el seu anàlisi i lectura. A els politics de torn els vull dir que deixin de mirar el seu entorn més immediat, el grup dels seus, y mirin a lo ampla de la societat, - a tots -, amb igualtat de drets i d’oportunitats. Els drets a un lloc de feina, a un sou just, a una jubilació digne a una edat raonable com es a n´els 65 anys. Perquè puguin gaudir d’uns anys d’esplai, d’oci, de aficions relaxades, de la família... uns drets ben merescuts.
Sou els que heu estat mes votats, els que més ciutadans han dipositat la confiança amb vosaltres, no mireu aquest ciutadans pel color, per la llengua, pel que creuen o pensen, mireu-los com a “persones” i serviu-les com a tals, no defraudeu cap ciutadà! Feu-vos vostre aquest paràgraf de Bosmnas, també nosaltres el ciutadans l’he de fer nostre, de ben segur ens pot ajudar a mirar i actuar d’un altre manera, en be d’una nova societat.

Toni Olives Camps

No hay comentarios:

Publicar un comentario